Ръководства

Ръководство за часовници

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧАСОВНИЦИ:

Отнасяйте се с внимание и грижа към своя часовник, за да го използвате с радост дълго време. Избягвайте да оставяте часовника си до уреди, излъчващи силно магнитно поле, като хладилници, телевизори, мобилни телефони, детектори за метал и др. Те могат да повлияят на правилното функциониране на часовника.

Сверяване на датата: не трябва да се извършва в интервала между 21ч. И 4ч., защото от 21ч. Започва автоматичната смяна на датата и се захващат зъбните колела на датника и стрелките могат да бъдат повредени, което не се покрива от гаранцията. За това когатао месецът е от 30 дни най-добре датата да се смени на 1-ви сутринта.

КОГАТО СВЕРЯВАТЕ ЧАСОВНИКА
1.Уверете се, че Вашият часовник е съвършено сух.
2. Издърпайте внимателно коронката, за да извършите необходимата промяна.
3. Избягвайте да променяте датата между 21:00 часа и 04:00 часа
4. След като вече сте направили сверяването на часа, натиснете обратно коронката
и (в зависимост от модела) я навийте към корпуса, така че да запазите водоустойчивостта на Вашия часовник.
 

ТЕМПЕРАТУРА

1. Избягвайте излагането на Вашия часовник при температура над 60 градуса и под 0 градуса.
2. Избягвайте внезапни температурни промени. Рязка промяна на температурата може да причини лек конденс под стъклото на часовника. Той ще изчезне след няколко минути и няма да повлияе на работата на часовника. Ако конденсът не изчезне, трябва възможно най-скоро да оставите часовника в нашия сервизен център.

Избягвайте всички силни удари като например, изпускане на часовника на земята. Освен увреждане по външната част, това може да предизвика преждевременно износване на материалите и компонентите, което ще рефлектира върху работата на часовника.

 

ЗА ПОЗЛАТЕНИ ЧАСОВНИЦИ

Позлатяването е галваничен процес, при който се нанася фино златно покритие върху определени компоненти на часовника. Това покритие може да се отстрани при триене в твърди, груби повърхности.
Избягвайте контакт с абразивни повърхности.

 

КОЖЕНИ КАИШКИ

Избягвайте всякакви контакти с вода (плуване, вани, душове и др.). Приемете, че въпреки Вашата грижа и внимание, кожата е естествен материал, който ще се промени малко с времето.

 

ВЪВ ВЛАЖНА СРЕДА

Първо се уверете, че Вашият часовник е тестван за водоустойчивост през последните 12 месеца в нашия сервизен център.
Проверете кронката дали е напълно прибрана към корпуса (или навита към корпуса, в зависимост от модела), за да запазите водоустойчивостта на часовника.
Препоръчваме Ви, ако Вашият часовник е с кожена каишка, да избягвате контакт с вода, тъй като това би довело до деформация или промяна на цвета на каишката.За често или по-дълго ползване във вода, Ви препоръчваме модел с метална верижка или гумена каишка.
След всяко излагане в солена вода, моля изплаквайте внимателно Вашия часовник с вода от чешмата и го подсушете добре.
 

В СТУДЕНО ВРЕМЕ

Когато се намирате в студена среда, Ви препоръчваме да носите часовника на ръката си, така той ще бъде близо до телесната температура. При температура под 0 градуса (32 F), смазващото олио в механизма започва да се втвърдява и има риск от повреда на механизма.

 

ПРИ СИЛНО СЛЪНЦЕ

Препоръчваме Ви да не излагате Вашия часовник на слънце, тъй като темпераурата на часовника може да достигне 60 градуса (140 F) и има риск механизмът да се повреди.
Продължителното излагане на ултра виолетови лъчи може да измени цвета на някои части (кожена каишка, циферблат и др.)

 

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ:

3АТМ (30m) - можете да си миете ръцете, но НЕ можете да се къпете или плувате;
5АТМ (50m) - можете да си миете ръцете, можете и да се къпете, но НЕ можете да плувате. Вероятността да влезе вода при плуване е малка, но все пак не е препоръчително;
10АТМ (100m) - можете да плувате, както и да го използвате за водни спортове;
20АТМ – 30АТМ (200m - 300m) - можете да се гмуркате, но без допълнително оборудване като кислородни бутилки;
30+ АТМ (300+ m) - можете да го използвате за гмуркане с кислородни бутилки. Бъдете внимателни и спазвайте горната информация, ако искате да използвате часовника си дълго време.

 

ОСНОВНИ ВИДОВЕ ЧАСОВНИКОВИ МЕХАНИЗМИ:

КВАРЦОВ ( С БАТЕРИЯ )

Кварцовите часовници се захранват от батерии , които се подменят. Предимство на кварцовите часовници е максималната точност. Обикновено на година дават отклонение само около минута или до няколко минути.

Автоматични и механични

Автоматичните часовници се задвижват посредством движението на ръката. Те съхраняват енергийния си заряд от 36 до 48 часа, което изисква постоянно носене или настройки след катао спрат. Редовното техническо обслужване и потдръжка удължава живота и добрата работа на вашия часовник.

Автоматичните часовници допускат отклонение в точността от 5сек. До 10 сек. За 24 часа.

Механичните часовници се нуждаят от навиване поне веднъж дневно ( 30-40 оборота)за да работят правилно. Навиват се посредством коронката за навиване, която от своя страна навива пружината , развивайки се бавно, чрез баланса задвижва стрелките на часовника.

Механичните часовници изостават с около 30 секунди на 24 часа в зависимост от интензитета на носене и колко често се навиват.

Possibile

 

All Rights Reserved | Possibile

 
  Часовници

Бижута

Аксесоари

МАГАЗИНИ

ПРОМОЦИИ

Ръководства и полезна информация

Ремонт и обслужване

КОНТАКТИ

 
момент...